nuus

https://www.plutodog.com/2500-puffs-disposable-vape-prefilled-pod-device-pluto-moci-product/

Nuus van Bluehole New Consumer, Navorsers van MGH en 'n afgetrede professor Jama van UCSF het saam 'n ontledingsverslag gepubliseer – wat ontdek het dat die verslawing van Amerikaanse tieners aan e-sigaret duursaam en erger word.

In die data-ontleding van die jaarlikse nasionale jeugtabakopname ('n nasionale opname vir middelskoolleerlinge in graad 6-12), het navorsers bevind dat die voorkoms van e-sigarette onder adolessente in 2019 'n hoogtepunt bereik het, en toe afgeneem het.Die ouderdom van die gebruik van e-sigarette het egter van 2014 tot 2021 afgeneem, en die intensiteit van gebruik en verslawing het toegeneem ná die bekendstelling van geprotoneerde nikotienprodukte. Geprotoneerde nikotien word vervaardig deur suur by die vloeistof van elektroniese rook te voeg, wat nikotien makliker maak om inasem.Sedert Juul die pionier van die geprotoneerde nikotien was, is dit wyd aangeneem deur ander elektroniese sigaretmaatskappye. Die ouderdom van die eerste gebruik van elektroniese sigarette het elke jaar met 1,9 maande afgeneem, terwyl die ouderdom van die eerste gebruik van sigarette,sigareen rooklose tabak het nie beduidend verander nie.Teen 2017 sal e-sigaret die mees algemene eerste tabakproduk word.

Die nikotienverslawing van elektroniese sigaret, gemeet aan die waarskynlikheid om dit te gebruik binne 5 minute nadat jy wakker geword het, is 'n aanduiding van verslawing, wat mettertyd toeneem. Teen 2019 sal meer jong e-sigaretgebruikers hul eerste tabakproduk binne 5 minute gebruik na wakkerword, meer as sigarette en alle ander produkte saam.Teen 2017 sal die persentasie van die enigste e-sigarettegebruikers wat e-sigarette binne 5 minute nadat hulle wakker geword het ongeveer 1% wees, maar dit sal jaar na jaar toeneem.Teen 2021 sal 10,3% van jongmense hul eerste e-sigaret gebruik binne 5 minute nadat hulle wakker geword het. 

Die mediaangebruik van elektroniese sigarette het ook toegeneem van 3-5 dae per maand in 2014-2018 tot 6-9 dae per maand in 2019-2020 en 10-19 dae per maand in 2021. Die onlangs vrygestelde 2022 nasionale jeugtabakopnamedata toon dat 2,55 miljoen jongmense elektroniese sigarette gebruik, en 27,6% van jongmense elke dag elektroniese sigarette gebruik.Die vergelykbare syfers wat in hierdie vraestel vir 2021 gerapporteer word, is 2,1 miljoen en 24,7%.

“Die toename in die gebruiksintensiteit van moderne elektroniese sigarette beklemtoon die kliniese behoeftes van tieners om die probleem van verslawing aan hierdie nuwe hoogtepunt op te los.nikotien produktein baie kliniese kontakte,” sê Jonathan P. Winickoff, senior skrywer, dokter in medisyne, meester in openbare gesondheid, MGH-pediater en professor in pediatrie by Harvard Medical School.“Daarbenewens moet strenger regulering, insluitend 'n omvattende verbod op die verkoop van gegeurde tabakprodukte op staats- en plaaslike vlak, geïmplementeer word.Byvoorbeeld, Kalifornië het in November ten gunste van Proposition 31 gestem”, het afgetrede professor en doktor Stanton A.Glantz bygevoeg


Postyd: Nov-09-2022